Cara membuat Apam Pandan yang sedap dan gebu! Tengok gambar pun tau dah lembut sangat.

Resepi Apam Pandan. Resepi ni mudah sahaja. Yang pasti apam yang akan dihasilkan nanti memang sedap dan gebu. Selamat mencuba.

Bahan yang diperlukan adalah:

  • Telur 4 biji gred A.
  • Gula setengah cawan (nak manis boleh tambah gula).
  • 1 sudu besar ovelett.
  • Esen vanila 1 penutup.
  • Setengah cawan susu pekat.
  • 6 sudu besar santan pekat.
  • Sedikit air daun pandan yang diblender.

Cara membuatnya:

  1. Mixer sampai sebati semua bahan. Bila dah sebati masukkan 2 cawan tepung gandum & mixer sampai sebati lagi.
  2. Kemudian kukus dalam 25 ke 30 minit atau sehingga masak.
  3. Sebelum kukus, sapu planta sedikit kat acuan agar tak melekat.
  4. Siap untuk dihidangkan.
Baca juga :  Resepi dan Cara membuat Daging Kicap Pedas

One thought on “Cara membuat Apam Pandan yang sedap dan gebu! Tengok gambar pun tau dah lembut sangat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Nak Copy Paste ke tu? Usaha la sendiri.